Tuesday, January 16, 2007

Icoanele in scoli


Eu cred ca icoanele trebuie pastrate in scoli pentru ca ele reprezinta o parte din toti,dar si o parte a orei de religie,care trebuie tratata ca celelalte obiecte,fiind la fel de importanta.Asa cum alte obiecte au ca suport planse,harti,asa di obiectul religiei are ca suport icoana.Intr-adevar locul icoanei este la biserica,intr-un loc sfant,dar trebuie sa recunoastem ca multi elevi se roaga doar o data pe saptamana cand au religia si nici atunci nu o fac din toata inima.
Consider ca la fel de bine poate icoana sa-si gaseasca icoana loc in sala de curs ca si stema Romaniei care in viata nu ne ajuta de loc.Nu mai suntem in vremea comunismului cand ne era interzisa practicarea cultului religios.
Multi afirma ca prin prezenta icoanelor in scoli multi atei,agnostici sau de alte confesiuni se simt discriminati.Insa Romania este o tara crestina (92,2% din populatie este crestina-ortodocsi si catolici,iar restu de alte confesiuni.) si atunci nu ar fi o discriminare mai mare fata de aceasta populatie? De ce sa se supuna majoritatea minoritatii? De ce sa infectam ''binele'' cu ''raul''?
Eu raman la ideaa ca icoanele trebuie mentinute in scoli pentru binele tuturor,chiar daca unii nu inteleg importanta lor...